Ελληνικός Καφές – Βασιλιάς

In Extra

Ο Ελληνικός Καφές δεν αποτελεί απλώς την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια, αλλά επιπλέον αποτελεί για τον οργανισμό μας έναν δυνατό σύμμαχο. Πιο συγκεκριμένα :

1. Είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αναλυτικά περιέχει χλωρογενικό οξύ, καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!

2. Συμβάλλει στην μακροζωία και την καλή υγεία! Σύμφωνα με ελληνική μελέτη στην Ικαρία, οι αναλύσεις έδειξαν, ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου.

3. Ενυδατώνει! Αντίθετα με όσα υποστηρίζονταν στο παρελθόν, οι επιστήμονες κατέληξαν όχι μόνο ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης δεν επιδρά αρνητικά στην συνολική ενυδάτωση του σώματος, αλλά μάλιστα το αντίθετο. Ο ελληνικός καφές μαζί με τα λοιπά μη αλκοολούχα ροφήματα και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του νερού συμβάλλει στην καθημερινή υδάτωση του οργανισμού.

4. Βελτιώνει τις πνευματικές μας ικανότητες! Σύμφωνα με τα στοιχεία της EFSA, 75mg καφεϊνης (περίπου δυο φλιτζανάκια ελληνικού καφέ) συνδέονται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, σε καταστάσεις stress, και επιπλέον φαίνεται να ωφελούν τον εγκέφαλο σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση όπως στις νυχτερινές βάρδιες.

5. Βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση! Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, 2 διπλοί ελληνικοί σε προφυλάσσουν από την κατάθλιψη και μπορούν να βελτιώσουν το άγχος και την ανησυχία που βιώνουμε καθημερινά. Άλλωστε όλοι δεν πίνουμε ένα καφεδάκι για να χαλαρώσουμε;

6. Μειώνει την καθημερινή κούραση και βελτιώνει την αθλητική απόδοση, αφού ο ελληνικό καφές περιέχει 35 έως 65mg καφεΐνη. Αν και σήμερα λοιπόν δεν έχεις κουράγιο για να πας στο γυμναστήριο, αντιμετώπισέ το άμεσα με ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ και δεν θα έχεις πια καμία δικαιολογία!

7. Είναι ο καλύτερος σύντροφος στη δίαιτα! Το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ, εξαιρετικά χαμηλό αφού ένα φλιτζανάκι καφέ αποδίδει μόλις 1 θερμίδα. Επωφελήσου στο μέγιστο τον καφέ σου, καταναλώνοντάς τον χωρίς ζάχαρη ή γάλα ενώ παράλληλα θα χαρίζεις στον οργανισμό σου περισσότερα από 2000 συστατικά, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολυφαινολών.

πηγή: eyclub.gr